Οινοποιεία

Κτήμα Φλοριάν

Το Κτήμα Φλοριάν είναι ένα οικογενειακό μπουτίκ οινοποιείο με μακρά παράδοση στην αμπελουργία και την οινοποίηση, αφιερωμένο στην υψηλής ποιότητας, αυθεντική και οικολογικά βιώσιμη παραγωγή κρασιού.
Τα αμπέλια επωφελούνται από το μοναδικό μικροκλίμα της χερσονήσου της Επανομής. Το κρασί είναι φυσικό προϊόν, έτσι το οινοποιείο δίνει βάρος στις παραδοσιακές διαδικασίες οινοποίησης σε συνδυασμό με τη χρήση σύγχρονου τεχνικού εξοπλισμού. Το κλάδεμα, η διαχείριση του φυλλώματος, ο έλεγχος της απόδοσης και ο τρύγος γίνονται αποκλειστικά με το χέρι, ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα σταφύλια που προορίζονται για οινοποίηση πληρούν τα αυστηρότερα κριτήρια.
Το οινοποιείο παράγει αυθεντικά κρασιά με τον δικό τους ιδιαίτερο χαρακτήρα, που διαθέτουν όλα τα δυνατά σημεία της χρονιάς τους και αναδεικνύουν την ποικιλία της αμπέλου.
Τα λευκά κρασιά ζυμώνονται κυρίως σε ανοξείδωτες δεξαμενές, σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, με ένα μονό μικρό ποσοστό να ζυμώνεται και να ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια των 300 λίτρων.
Τα κόκκινα κρασιά ζυμώνονται και παλαιώνουν σε βαρέλια barrique 225 λίτρων στο υπόγειο κελάρι, το οποίο διαθέτει φυσικό δάπεδο από άργιλο που εξασφαλίζει ιδανικό επίπεδο υγρασίας και σταθερές θερμοκρασίες για τα δρύινα βαρέλια.
Η σταθεροποίηση και η διαύγαση του κρασιού γίνεται με φυσικές μεθόδους, ενώ χρησιμοποιείται η μικρότερη δυνατή ποσότητα θειώδους. Η διήθηση των κρασιών γίνεται στο ελάχιστο, ώστε να διατηρείται όλος ο πλούτος και το φάσμα των αρωμάτων σε κάθε μπουκάλι.

χάρτης

  • Τρίλοφος, Θεσσαλονίκης
  • (0030) 23920 64262
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • www.domaineflorian.com

Photo gallery

{gallery width=100}{/gallery}

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr