Οινοποιεία

Κτήμα Κατσαρού

Το Κτήμα Κατσαρού είναι μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση από το 1985, σ`έναν παραδοσιακό αμπελότοπο στην Κρανιά Ολύμπου, σε υψόμετρο 750 μέτρων και εκτείνεται στο έντονο ανάγλυφο των πλαγιών του Ολύμπου. 

Από το οινοποιείο του κτήματος που βρίσκεται στην αρχή του αμπελώνα ο επισκέπτης έχει πανοραμική θέα του Αιγαίου και μπορεί να δει μέχρι τον Άθω και τις Σποράδες.
Οι υπεύθυνοι του Κτήματος υποδέχονται τους επισκέπτες στην είσοδο του οινοποιείου και τους ενημερώνουν για την ιστορία της αμπελοκαλλιέργειας στην περιοχή και την ιστορία του Κτήματος. Στη συνέχεια εξηγούν την παραγωγική διαδικασία στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του κτήματος.
Στο οινοποιείο υπάρχει ειδικός χώρος όπου εκτίθενται παραδοσιακά αντικείμενα αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης.
Η κάβα παλαίωσης των κρασιών είναι ένας χώρος όπου ο επισκέπτης γνωρίζει τη διαδικασία και τους τρόπους παλαίωσης των κρασιών.
Στο χώρο οινογευστικών δοκιμών ο επισκέπτης γνωρίζει την τέχνη της δοκιμής των κρασιών και μπορεί να αγοράσει τα κρασιά που επιθυμεί.

Στον  ιδιόκτητο αμπελώνα 80 στρεμάτων καλιεργούνται οι ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay.
Οι βιολογικές φροντίδες στον αμπελώνα, το μικροκλίμα της περιοχής με τους ήπιους χειμώνες και τα δροσερά καλοκαίρια, η μικρή στρεμματική απόδοση (500-600 κιλά) και η επιλογή των ώριμων και υγιών σταφυλιών έχουν ως αποτέλεσμα τα πολυβραβευμένα κρασιά του Κτήματος Κατσαρού.
Ο ερυθρός οίνος από Cabernet Sauvignon (85%) και Merlot (15%), μετά την παραδοσιακή οινοποίηση παραμένει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια (80% καινούρια) για περίπου 12 μήνες και μετά την εμφιάλωση για έναν και πλέον χρόνο στην κάβα του Κτήματος στην Κρανιά.
Ο λευκός οίνος από Chardonnay (100%) ζυμώνεται σε καινούρια δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου παραμένει με τις οινολάσπες για 7 μήνες υπό περιοδική ανάδευση. Μετά εμφιαλώνεται για να διατεθεί στην αγορά τη δεύτερη χρονιά.
Και τα δύο κρασιά του Κτήματος Κατσαρού και κυρίως το ερυθρό είναι κρασιά παλαίωσης.

χάρτης

  • Κρανιά, Λάρισας
  • +30 24950 41666
  • (0030) 2410 536811
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • www.ktimakatsarou.gr

Photo gallery

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr