-

 

Ugni Blanc

Λευκή ποικιλία, ιταλικής προέλευσης, καλλιεργούμενη σε μεγάλη έκταση σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα εισήχθηκε ως βελτιωτική της οξύτητας των παραγόμενων οίνων από αμπελώνες πεδινών περιοχών. Ωριμάζει τέλη Σεπτεμβρίου.

Το κρασί από την ποικιλία Ugni Blanc είναι ουδέτερο αρωματικά, σχετικά χαμηλού αλκοολικού τίτλου, καλής οξύτητας. Χρησιμοποιείται κυρίως σε αναμείξεις με κρασιά χαμηλής οξύτητας.

Συμμετέχει στην παραγωγή αρκετών Τοπικών οίνων (Αγοριανός, Δωδεκανησιακός, Κισσάμου, Πυλίας κ.ά.).

[Κείμενα και φωτογραφίες από το βιβλίο της Χαρούλας Σπινθηροπούλου 'Οινοποιήσιμες ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα' - Olive Press Publications, 2000]

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr