Οινοποιεία

Κεχρής

Το 1911 ο Ευάγγελος Κεχρής έφερε γυάλινα μπουκάλια από τις ΗΠΑ, με σκοπό την εμφιάλωση κρασιού. Από το 1939 οι μερακλήδες της παρέας και του καλού κρασιού σύχναζαν στην παραδοσιακή ταβέρνα των αδελφών Κεχρή στην παλιά Θεσσαλονίκη, «Ο Κόκορας». Εκεί απολάμβαναν τη ρετσίνα και τα λιαστά κρασιά της οικογένειας φερμένα από την Κάρυστο Ευβοίας και τη Σαντορίνη και οινοποιημένα σε ξύλινα βαρέλια.
Το 1954 οργανώθηκε η σύγχρονη οινοποιία-ποτοποιία με την επωνυμία «Αφοί Κεχρή». Το 1972 τα προϊόντα της εταιρείας Κεχρή διάβηκαν τα σύνορα της Ελλάδας. Από το 1984 και μετά η εταιρία με καινούρια επωνυμία συνεχίζει να χρησιμοποιεί παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής κρασιού και σπιτικών λικέρ. Έτσι δημιουργήθηκαν τα λικέρ Δωρική.
Σήμερα επικεφαλής της οικογενειακής οινοποιίας είναι ο Στέλιος Κεχρής. Μεγαλωμένος από οικογένεια οινοποιών, συνεχιστής μιας βαριάς κληρονομιάς, αφού τελείωσε τις σπουδές του στη βιολογική σχολή της Θεσσαλονίκης, συνέχισε με το πτυχίο της οινολογίας στη Dijon της Γαλλίας το 1978. Έχοντας πάντα αμέριστο υποστηρικτή σε αυτή την προσπάθεια τη σύντροφό του Κωνσταντίνα, η νέα γενιά της οικογένειας Κεχρή αξιοποιεί τη συσσωρευμένη εμπειρία και τις τεχνικές γνώσεις. Με οδηγό την αγάπη για το καλό κρασί συνεχίζει να παράγει μεγάλη ποικιλία κρασιών αντάξιων της παράδοσης της.

χάρτης

  • Καλοχώρι, Θεσσαλονίκης
  • (0030) 2310 751283
  • (0030) 2310 751372
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • www.kechri.gr

Photo gallery

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr