Οινοποιεία

Κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου

Η επιχείρηση Μπαμπατζίμ ιδρύθηκε το 1876 στην Κωνσταντινούπολη. Διατηρούσε ιδιόκτητους αμπελώνες στους Δεληώνες Σιληβρίας, με αντικείμενο εργασίας την παραγωγή και απόσταξη της Ρακί και εξαγωγή Οίνων.
Από το 1932 λειτουργεί πλέον στην Ελλάδα με παραγωγή Ούζου, Μπράντυ και Λικέρ και από το 1940 έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Το 1974 φυτεύεται ο πρώτος δοκιμαστικός αμπελώνας για να ακολουθήσει, το 1980, η ίδρυση οινοποιείου – εμφιαλωτηρίου στην Αγχίαλο Μακεδονίας. Το 1988 επεκτείνεται το αποσταγματοποιείο για την παραγωγή του Τσίπουρου και των Αποσταγμάτων Σταφύλης.
Διανύοντας το τέλος του 20ου αιώνα ολοκληρώνεται στις πλαγιές του όρους Βερτίσκου, στην Όσσα, βιολογικός αμπελώνας εκτάσεως 250 στρεμμάτων. Εγκαθίσταται εντός αυτού νέο οινοποιείο και αποσταγματοποιείο για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων του κτήματος Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου.

χάρτης

  • Όσσα, Θεσσαλονίκης
  • +30 2310 519705
  • (0030) 2310 511465
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • www.babatzim.gr

Photo gallery

Δρόμοι του Κρασιού
της Βορείου Ελλάδος

  • Γιαννιτσών 90, Τ.Κ. 54627 Θεσσαλονίκη
  • τηλ: 2310 281617 & 2310 281632
  • email: info@wineroads.gr